Drone

Gitea Push does nothing

Hello,

I’m unable to use Drone.

I setup a Drone Server (at home) with this Docker-Compose File

version: '2'

services:
  drone-server:
    image: drone/drone:1
    volumes:
      - ./data:/var/lib/drone/
    restart: always
    ports:
      - 8001:80
    environment:
      - DRONE_AGENTS_ENABLED=true
      - DRONE_GITEA_SERVER=https://{{URLTOGITEA}}/git/
      - DRONE_GITEA_CLIENT_ID={{VALID_ID}}
      - DRONE_GITEA_CLIENT_SECRET={{VALID_SECRET}}
      - DRONE_RPC_SECRET=7cdfe91fb9e5c80decd1e99b148cfed3
      - DRONE_SERVER_HOST={{MYDYNDNS}}.ddns.net:8001
      - DRONE_SERVER_PROTO=http
      - DRONE_USER_CREATE=username:timia2109,admin:true

  drone-runner1:
    image: drone/drone-runner-docker:1
    restart: always
    depends_on: [ drone-server ]
    ports:
      - 3000:3000
    volumes:
      - /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock
    environment:
      - DRONE_RPC_HOST={{MYDYNDNS}}.ddns.net:8001
      - DRONE_RPC_PROTO=http
      - DRONE_RPC_SECRET=7cdfe91fb9e5c80decd1e99b148cfed3
      - DRONE_RUNNER_CAPACITY=2
      - DRONE_RUNNER_NAME=drone-runner1

The Gitea Server is on a VPS (Public).

I’m able to login and to activate repositorys, but they never get build.

I was trying to build a docker image and push it to a Azure repository with this .drone.yaml (the repo is not owned by me, its owned by an organisation where I’m a member)

kind: pipeline
type: docker
name: default

steps:
  - name: docker  
    image: plugins/docker
    settings:
      username: 
        from_secret: username
      password: 
        from_secret: password
      repo: {{repo}}.azurecr.io/test
      tags: latest

Gitea show me an error on the WebHook:

I copied the headers and the body from the Gitea request, retry it with Postman and get an 400: { “message”: “Invalid Webhook signature” }

It is possible to reach my home server from the cloud server.

I was trying to trigger a build from the cli but there I get that error (where test/test is the real repo name)

> drone build promote test/test 1 production
< client error 404: { "message": "sql: no rows in result set" }

Can you help me?`

Thank you,
Tim

can you please use our official installation documentation to ensure you are using the correct images and environment variables? I see a number of problems in your docker-compose file that would lead me to believe you did not use the official documentation. I recommend starting from scratch and following the instructions at docs.drone.io.

Sorry,

I changed my Docker-Compose file (see first Post), but I got still the same result.

this issue comes up pretty frequently so you should be able to find existing threads in the forum that discuss this issue. We also have a detailed FAQ that outlines every known reason that “nothing happens” when you push code.